גפילטע פיש, קרפלעך, צימס, חמין, קיגל, עוגות למיניהן - כל המאכלים הללו ואחרים עומדים במרכזה של תערוכה במוזיאון היהודי בוינה, זהו פסטיבל המוקדש כל כולו לתרבות והמסורת היהודית וכן למאכלים היהודיים הכשרים כפי שהם באים לידי ביטוי בקהילה היהודית הוותיקה של וינה. הפסטיבל פתוח לקהל הרחב עד 8 במרץ 2015.
אוכל יהודי מסורתי הוא חלק מרכזי מאוד בתרבות היהודית. המאכלים היהודיים מהווים חלק מאותו "עונג שבת", ביטוי שבא להמחיש את המיוחדות והקדושה של החגים היהודיים וערבי שישי-שבת.
כל חג יהודי מאופיין במאכל ייחודי שלו. כך לדוגמא בפסח תמצאו את הקניידלך והמצייה המפורסמת, בחג הפורים – אוזני המן וכד'. החגים המשמעותיים ביותר ביהדות הם שלושת הרגלים : סוכות, פסח ושבועות, בחגים אלו נהגו בני ישראל להגיע לבית המקדש בירושלים ולהביא "מעשר" לכוהנים.
סביב האוכל היהודי נוצרו חוקים רבים, חוקי הכשרות: שמפרידים בין חלב ובשר, כמו גם בין בשר כשר ללא כשר, בנוסף קיימת הפרדה מוחלטת בין כלים שונים וזה רק על קצה המזלג.
תערוכת האוכל הכשר במוזיאון היהודי בוינה משלבת בין דוכני אוכל יהודי שמעורר את התיאבון (תתפלאו...) לבין הסברים מרתקים על החוקים והאלתורים שאלתרו היהודים כדי לשמור על הכשרות בגלות במשך דורות.
כל יהודי שמגיע לחו"ל, במיוחד יהודים מסורתיים אשר כשרות היא חלק בלתי נפרד מחייהם, שואלים את עצמם את השאלה הזאת לפני שהם נכנסים למסעדה או אפילו קונים אוכל בסופר.
בתערוכת האוכל הכשר נמצאים מיטב המומחים בתחום הכשרות על מנת לענות על שאלות שונות. כאן תוכלו לשמוע האם מרשמלו הוא כשר, האם חטיפים למיניהם כשרים לפסח ויותר מרתק - מהם הפתרונות או המאכלים המחקים את חבריהם הלא כשרים ומגיעים לטעם ואיכות טובים לא פחות.
בפסטיבל כמו בפסטיבל כל ההסברים מודגמים ומוצגים בדוכנים צבעוניים עמוסי מאכלים. כל שנותר למבקרים לעשות הוא לשוטט בין הדוכנים, לטעום אוכל יהודי, להבין את הסודות שעומדים מאחוריו, ולנשנש. הרי אחד הדברים המחברים בין תרבויות ובין אנשים תוך דקות הוא האוכל...
כן, בתערוכה לא רק תשוטטו, תשמעו הסברים ותטעמו טעימות אלא גם תפשילו שרוולים, תקשרו סינור סביב מותניכם ולעבודה... בתערוכה מתקיימות גם סדנאות בישול המלמדות אתכם את סודות האוכל היהודי, תלמדו להכין מתכונים נפלאים וגם כשרים. כך, גם אם יפתיע אתכם אורח שומר כשרות, תמיד תוכלו לשלוף את המתכון אותו למדתם בסדנה בתערוכת האוכל הכשר, כך שמבחינת כשרות תהיו רגועים. והטעם? בסדנה תלמדו להכין רק אוכל טעים. לגבי התוצאות במטבח שלכם - כאן הדברים תלויים כבר בכם...