אם תגיעו לוינה בסוף השבוע האחרון של חודש יוני, (22-24.6.2018) אין סיכוי שתפספסו את המסיבה הלוהטת (ולאו דווקא בשל מזג האויר החם) ביותר בכל השנה: פסטיבל הדנובה של וינה Danube Island Festival.
על האי שבליבו של נהר הדנובה נערכת מסיבת ענק תחת כיפת השמים בה מופיעים כוכבים (ולא רק בשמים...), ישנם מופעי פופ ורוק רבים במגוון סגנונות, מופעי קברט צבעוניים, פעילויות ספורט, פעילויות לילדים ובעצם- מה לא.
במהלך שלושת ימי פסטיבל הדנובה של וינה ישנם מופעים ופעילויות סביב השעון. במסיבת הענק הזו מבלים מדי שנה כשלושה מיליון מבקרים אשר נהנים מהופעותיהם של למעלה מאלפיים אמנים.
האי במרכז הדנובה מחולק לאזורים על פי סוגי הפעילויות או סוג הבידור המוצע בו כך שבו זמנית יכולים להנות ממספר אטרקציות ולעבור ממקום אחד לאחר. בשל הגיוון הרב מוצאים עניין במסיבה בני כל קשת הגילאים ובעלי טעם מוזיקלי ותחביבים שונים.
אל המסיבה צפויים להגיע אמנים וכוכבים ביניהם הופיעו בשנים האחרונות במהלך הפסטיבל גם אנסטסיה שהקפיץ את כל הצעירים, נזאר לכל אוהבי מוזיקת הראפ ולהקת אופוס הוותיקה עם שיריה האהובים “Love is life” , “Walking on air” ועוד שהקפיצו וריגשו את המבוגרים יותר.
לא רק מופעי מוזיקה מילאו בשנים האחרונות את האי אלא גם מופעי מחול אותם שביצעו רקדנים מצויינים. אל הפסטיבל יגיעו כמובן אמנים ממדינות שונות: הולנד, להקת “In the middle of the road” הסקוטית וגם מופעים שונים של סגנון הקברט המשלב ריקוד ומוזיקה עם הרבה תיאטרליות. מופעי המוזיקה הרבים, הריקודים וכמות האנשים הרבה יהפכו את מסיבת הענק למלאת אנרגיות והנאה לכולם- לאמנים ולקהל כאחד.
גם השנה (2018) בפסיטבל יופיעו מיטב האומנים והרקדנים ומומלץ מאוד להגיע לפסטיבל ולחוות את אירוע תחילת הקיץ .
מלבד המוזיקה והריקודים, אזור מסויים באי יוקדש לספורט. הספורטאים המחפשים אתגרים בכל מקום אליו הם מגיעים, ימצאו באזור זה קיר טיפוס ואתגרים נוספים. לילדים יוקדש אזור בו יהיו מופעים המיועדים להם, פעילויות כמו יצירה, מתנפחים ועוד. ואיך אפשר לשמור על רמת אנרגיות שכזו ללא אוכל? בכל האי יהיו מפוזרים דוכנים מזון בהם תמצאו אוכל מסוגים שונים, שתיה קלה וחמה, קינוחים ועוד. Danube Island Festival היא מסיבה ענקית שכולה מוזיקה, ריקודים והמון כיף, כך שהמגיע לוינה בסוף יוני, ירצה לחזור אליה בתקופה זו בכל שנה.