X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
הזמן מלון הזמן מלון מלון כשר מלון כשר הזמן שאטל הזמן שאטל הזמן רכב הזמן רכב הזמן טיסה הזמן טיסה הזמן קונצרט הזמן קונצרט סיורים בוינה סיורים בוינה דלג על התור דלג על התור
 

וינה שניצל

השניצל הוינאי

גם אם השניצל הוא מנה מוכרת ופופולארית כמעט בכל מטבח, החיבור בין שניצל ובין העיר וינה הוא חיבור אלמותי ממש. המאכל מזוהה עם העיר כמו שגם העיר מזוהה עם המאכל. הגעתם לוינה - חובה לצאת ולהנות מחוויה של וינה שניצל אמיתי

עם זאת, חיפוש מעמיק יותר בתולדותיו של הבשר המטוגן על גרסאותיו השונות מראה כי מקורו של השניצל הוא דווקא באיטליה. הוא הובא מאיטליה לשכנתה אוסטריה באמצע המאה ה- 19 על ידי רדצקי- מצביא אוסטרי שהיה מפקד הצבא בצפון איטליה.

שניצל ווינאי עם סלט תפוח אדמה במסעדת פיגלמולר
שניצל ווינאי עם סלט תפוח אדמה במסעדת פיגלמולר

אם אצלנו שניצל עשוי כמעט תמיד מבשר עוף, השניצל הוינאי המקורי והאמיתי עשוי דווקא מבשר עגל ומטוגן בחמאה אך מאז מים רבים עברו בנהר השניצל. הוא פשט בעולם וניתן למצוא אותו בגרסאות שונות במקומות שונים בעולם. בצרפת הוא ממולא בגבינה ושינקן ומטוגן בפירורי לחם. בארגנטינה הוא עשוי חתיכת בקר דקה ומטוגן או אפוי. בוינה ניתן למצוא סוגים שונים של שניצלים העשויים מבשרים שונים- בשר עוף, עגל או בשר לבן. הם מצופים בציפוי קריספי ומטוגנים.

השניצל הוינאי ידוע כשניצל דק דק ורחב. מגישים אותו עם פירה או סלט תפוחי אדמה אוסטרי מסורתי. באופן מוזר הוא מוגש לעיתים עם רסק תפוחים (האם בעל הבית התבלבל וריסק תפוח במקום תפוח אדמה והדבר הפך למסורת? מי יודע...). כך או כך, להגיע לוינה ולא לאכול שניצל הוא מצב אבסורדי ולכן הבאנו לכם על קצה המזלג כמה מקומות אשר השניצל בהם הוא נפלא ומי שמעוניין לטעום שניצל וינאי אמיתי, שייגש לאחד מהמקומות הללו:

פיגלמולר (figlmueller):

למסעדת פיגלמולר יש שני סניפים, האחד בסמוך לסטפן פלאץ והשני ליד מוזיאון מוצרט. שני הסניפים הם בעיר העתיקה במרחק קטן זה מזה. הסניף הותיק יותר הוא זה שממוקם ליד הסטפן פלאץ. בסניף זה מוגשים שניצלים ויינות כיד המלך. הוא נפתח בתור טברנה אוסטרית קטנה ומסורתית ב- 1905.

השניצל הוא מנת הדגל אך מוגשים במסעדה מאכלים רבים נוספים בסגנון מסורתי. השניצלים המוגשים במקום ידועים בגודלם העצום שקוטרו כקוטרה של צלחת גדולה, כמו פיצה בינונית בערך. המקום שומר על הצביון האותנטי שלו ומנוהל על ידי המשפחה שמקפידה לשמור על האווירה שהיתה במקום כאשר נפתח. שני הסניפים מעוצבים בצורה מעניינת. יש בהם הרבה מרחב, הקירות הם מתעגלים ומתקמרים מה שנותן למקום אווירה עתיקה ואוריינטלית מעט.

כתובת : Bäckerstraße 6, 1010 Vienna

טלפון :  43-1-5121760+ 

אתר אינטרנט : Figlmüller

Zum Reznicek:

אם אתם מסתובבים ומטיילים באוסטריה ביום גשום וקר, בוודאי יבוא הרגע בו תשוועו לאוכל חם. Zum Reznicek זהו בדיוק המקום המתאים להכנס אליו. Zum Reznicek היא מסעדה עממית אך איכותית. תוכלו להנות בה משניצל וינאי אמיתי ונפלא מבשר בקר, עוף או בשר לבן, ולצידו תקבלו את כל התוספות הוינאיות הטעימות כמו סלט תפוחי אדמה או קוביות תפוחי אדמה מטוגנות ועוד.

במסעדה הזאת מוגשות מנות שונות ומגוונות, כולל תבשילים כמו גולש, מרקים וגם ארוחות בוקר נהדרות. אז אם אתם מגיעים לשכונת Alserground לא כדאי לפספס את המסעדה בה תוכלו להנות מוינה האותנטית. מחמם את הגוף ואת הנפש.

כתובת : Reznicekgasse 10, 1090 Vienna

טלפון : 43-1-3179140+

מסעדת griechenbeisl:

זוהי המסעדה הותיקה ביותר בוינה. היא הוקמה בשנת 1447. היא מגישה מאכלים וינאים אמיתיים, השניצל הוינאי האותנטי העשוי בשר עגל ומוגש בתוספת סלט ירוק או תפוחי אדמה ומגוון תוספות אחרות. החדרים במסעדה הם מעניינים ויוצרים אווירה מיוחדת.

הגינה המוצלת נעימה לישיבה במזג אויר נוח.  את בקבוקי היין ניתן לראות כשהם מסודרים בתאים מקושתים וממוקמים בחדר ההיסטורי והעתיק של המסעדה. קשה לדמיין כיצד מסעדה קיימת כמה מאות שנים, אם כי בוינה רבת הארמונות והמבנים העתיקים הכל אפשרי.

כתובת : Fleischmarkt 11, 1010 Vienna

טלפון : 43-1-5331977+

אתר אינטרנט : Griechenbeisl

 

כתבות שאולי יעניינו אותך


המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
Rating: