מגדל המים של וינה (Wasserspielplatz) הוא אחד השרידים האחרונים למערכת המים הישנה של העיר וינה, מגדל המים שופץ בשנת 1988, הצריח, קישוטי מגדל המים, ואריחי הגג שוחזרו בצורה מדהימה והולידו מחדש מבנה מפואר שמתנשא בנוף הווינאי של העיר.
מגדל המים נמצא באזור העשירי של וינה (הבצירק העשירי), מדובר במגדל ותיק שהוקם לראשונה בשנת 1898 במטרה לספק מים לעיר על ידי שימוש בחוקי הפיזיקה (חוק המשיכה וחוק כלים שלובים).
כך יכלו הווינאים לחסוך בעלויות שאיבה ולדאוג להספקת מים סדירה לכל חלקי העיר ללא תלות בגובה פני השטח. כיום מגדל המים מנותק ממערכת המים העירונית, מערכת המים העירונית מקבלת את כל מי השתייה מהרי האלפים האוסטריים.
מגדל המים של וינה משמש בשנים האחרונות כמצפה ממנו ניתן לתצפת על העיר וינה מלמעלה, מדובר במבנה בגובה של בניין בן 12-14 קומות, (כ – 67 מטר) ביחס לשאר הבניינים בעיר וינה שלא עולים על גובה של 4-5 קומות, זה נחשב למגדל גבוה מאוד.
למרגלותיו של מגדל המים הישן של וינה, משתרע שטח ענק שמשמש את העיר לאירועים מיוחדים כגון : ירידים, תערוכות וכד'.
בסמוך למגדל המים, ילדיי וינה יכולים להנות מפארק מים, בפארק דגם מיניאטורי של מגדל המים ושלל אטרקציות נוספות (ראה וינה עם ילדים).