ההיסטוריה היהודית של וינה עתיקה מאד, עם קהילה יהודית גדולה מאד שלקחה חלק משמעותי בפיתוח העיר. את העדויות לכך ניתן לראות בבית הקברות היהודי העתיק בוורינג (רובע 18), אחד מבין מספר בתי קברות יהודיים שקיימים בעיר. זהו אתר חובה בקרב ישראלים המגיעים לוינה, אבל ממש לא רק. הוא מגלם בתוכו חלקים חשובים בהיסטוריה היהודית של וינה, כולל הרגעים הלא נעימים שלה.
בית הקברות היהודי העתיק בוורינג (Jüdische Friedhof Währing) נבנה בשנת 1784 בסמוך לבית הקברות הכללי של וינה, בעקבות החלטתו של קיסר אוסטריה דאז, יוזף השני, להעביר את בתי הקברות הקיימים בעיר אל מחוצה לה. החלק היהודי של בית הקברות נבנה על גבי שטח בן מספר דונמים, והופרד באמצעות קיר.
במלחמת העולם השנייה הנאצים השמידו חלקים נרחבים בבית הקברות, בתחילת שנות ה-40 הוא נמכר על ידי אנשי הקהילה היהודית אבל הוחזר אליהם לאחר המלחמה. כיום בית הקברות ניצב בתחומי וינה ומהווה עדות לקהילה שהייתה בה, עדות שצפויה לצבוט בלב שלכם.
אחת הסיבות היא שאין ממש קרובים שידאגו למצבם של הקברים, בעוד שהקהילה היהודית הקיימת בעיר לא יכולה לעמוד בעלויות התחזוקה של בית הקברות. לכן חלקים שונים בבית הקברות ייראו לכם לא מתוחזקים, או אפילו מוזנחים.
הקברים של ראשי הקהילה היהודיתלמרות כל אלה בית הקברות מרשים מאד מבחינה ארכיטקטונית, עם מבנים וקברים הבנויים בחלקם הסגנון הניאו-קלאסי. בבית הקברות יש חלק עתיק וחלק חדיש יותר (באופן יחסי), כאשר הקברים הבולטים נמצאים בחלק העתיק: קברים של הברונית פאני פון ארנשטיין, קברי בני משפחת אפשטיין, קבר הסופר והמחזאי סלומון הרמן מוזנטל ומספר רבנים חשובים.