אנדרטת ליבנברג (liebenberg denkmal) הוקמה לזכרו של יוהאן אנדריאס פון ליבנברג שהיה ראש עיריית וינה בשנים 1680-1683. בזמן כהונתו ליבנברג תרם רבות למאבק במגיפה שהשתוללה בעיר וגם להגנה על האזרחים שהיו נצורים בעיר באותה תקופה על ידי הטורקים. את הניצחון על הטורקים הוא לא זכה לראות כי נפטר יומיים לפני הקרב המכריע בו ניצחו האוסטרים. האנדרטה ממוקמת ברובע 1 ממש מול אוניברסיטת וינה.
אנדרטת ליבנברג היא אנדרטה מרשימה הן במימדיה והן בדמויות הנראות בה, דמויות המסמלות גבורה ועוז. האנדרטה מורכבת מבסיס שעל גביו מונח אובליסק המתנשא לגובה של 9 מ'. למרגלות האובליסק רובץ אריה ברונזה בעל מראה ומימדים של אריה אמיתי.
בראש האובליסק ישנו פסל מוזהב של האלה ויקטוריה. באחד מצידי האנדרטה נראה דיוקן מוזהב של ליבנברג אשר מלאכי ברונזה מחזיקים אותו. האנדרטה תוכננה על ידי האדריכל פרנץ נוימן ונבנתה בין השנים 1887-1890.